Ne csak a világnapján figyelj rá! – A prosztata egészsége

Írta: bioextra |
prosztata

A Bioextránál alapvető értékeink közé tartozik a gondoskodás – az egész család számára.

Legyen szó női bajokról, időskori problémákról, vagy éppen az egészséges gyermekfejlődésről, nálunk mindenki megtalálja, amit keres, és nincs ez máshogy a férfiak esetében sem!

A különböző prosztata problémák gyakoribbak, mint gondolnánk, hiszen Magyarországon az ötven év feletti férfiak csaknem fele, míg a nyolcvan év felettiek 80 százaléka szembesült már a prosztatamegnagyobbodás tüneteivel. Sajnos még napjainkban is egyfajta „tabu-témának” számít a prosztata, mely nagymértékben hátráltatja az eredményes edukációt, ezáltal a tünetek időbeli felismerését, a komolyabb betegségek kialakulásának megelőzését.

prosztata

A prosztata világnapja alkalmából a Bioextra csapata összegyűjtötte Nektek a jóindulatú prosztata megnagyobbodás leggyakoribb tüneteit, illetve a lehetséges megoldásokat is.

Nézzük hát, mit is kell tudnunk erről az apró, ám igencsak jelentős szervről, és annak egészségéről!

A PROSZTATA EGÉSZSÉGE

A belső férfi nemi szervek közé tartozó prosztata, avagy dülmirigy szelídgesztenye nagyságú mirigy. A szaporodás során játszik jelentős szerepet, hiszen az általa termelt váladék biztosít kulcsfontosságú biokémiai vegyületeket a hímivarsejtek számára, ezáltal járulva hozzá a sikeres megtermékenyítéshez.  A prosztatagyulladás, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás és a prosztata rákos megbetegedése tartoznak a leggyakrabban előforduló betegségei közé.

A prosztata megnagyobbodásának legismertebb tünetei a vizeléssel függnek össze a mirigy anatómiai elhelyezkedése miatt, hiszen közvetlenül a húgyhólyag alatt található, körbe ölelve a húgycsövet. Éppen ezért legyen szó a gyakori vizelési ingerről, fájdalmas, vagy szakaszossá váló vizelésről, jó eséllyel gyanakodhatunk a prosztata megbetegedésére.

Szerencsére egyre szélesebb körben elterjed a mentalitás, hogy a tüneti kezelés helyett lépjünk inkább a megelőzés útjára.

Csupán már egészséges életmódunkkal, azaz a kiegyensúlyozott, vegyes étrenddel, illetve a rendszeres testmozgással is sokat tehetünk a prosztata egészségéért.

prosztata

A fentieken túl a természet is kifejleszttette saját fegyverét a prosztata védelmére, ami nem más, mint a kisvirágú füzike! Ez a vadon termő gyógynövény számos módon támogatja a prosztata megfelelő működését, így segíthet megelőzni az időskori jóindulatú prosztata-megnagyobbodást. Továbbá biztosítja az éjszakai nyugodt pihenést a vizelési ingerek gyakoriságának és a sürgős vizelések számának csökkentésével.

KISVIRÁGÚ FÜZIKE – Támogassuk a férfiakat a természet erejével!

A kisvirágú füzike hazánkban is őshonos, kis, halványrózsaszín virágú növény, ami a ligetszépfélék családjába tartozik. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatását már a népi gyógyászat is felismerte, ahol asszonyhaj néven terjedt el. Nem védett növény, így irtásokon, patakpartokon mi is bátran gyűjthetjük, akár házi teát is készíthetünk belőle! Fontos azonban a gyűjtés során körültekintően eljárni, hiszen könnyen összetéveszthető az erdei füzikével, mely pont ellentétes hatású növény!

prosztata

BIOEXTRA TIPP:

A Bioextra Kisvirágú Füzike Cseppek gyors és hatékony felszívódású, alkoholban oldott 100% gyógynövénykivonat, mely támogatja a prosztata megfelelő működését. A termék ajánlott napi adagja napi 3 x 40 csepp. Figyelem! Mivel a készítmény alkoholt tartalmaz, ezért 14 éven aluliak, terhes és szoptatós anyák nem fogyaszthatják, és gépjárművezetők, veszélyes helyen dolgozók csak e tevékenység végeztével szedhetik.

prosztata

NE CSAK A VILÁGNAPJÁN FIGYELJÜNK RÁ!

Minden év szeptember 15-én gondoljunk kiemelten a férfiak egészségére! A mai világnap arra hívja fel a figyelmünket, hogy odafigyeléssel, tudatossággal és a természet támogatásával mennyire sokat tehetünk a prosztata egészségének megőrzéséért, ám fontos kiemelni, hogy az évenkénti szűrések különös fontossággal rendelkeznek a megelőzés során.